חיפוש באתר ובבלוג
סך כל הפוסטים בבלוג
494
פוסטים אחרונים
קטגוריות

פריצת דרך בהצבת יעדים

מאת:
תמונה של חגי שלו

חגי שלו

הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד היא ליצור אותו” (פיטר דרוקר).

תכנון רבותי, תכנון

רוב בעלי העסקים הקטנים והבינוניים אינם מתכננים את עתידם: “אני לא יודע מה יהיה מחר בבוקר ואתה רוצה שאדע מה יקרה בעוד שנה?” הם אומרים לי. דה עקא, עסק שלא מתכנן משול לספינה ששטה באוקיאנוס ללא רב-חובל ונתונה לחסדי הרוח והגלים. הנה מחקר אחד לדוגמה על חשיבות התכנון.

במאמר זה אציג את חשיבות התכנון העסקי ואציע דרך פרקטית לכל בעל עסק לתכנן את עתידו.

חשיבות התכנון מודגמת אפילו בסיפורי ילדים: “אם את לא יודעת לאן את הולכת כל דרך תיקח אותך לשם” אומר החתול לאליס בארץ הפלאות.

ואם עדיף לך לראות את התוכן בוידאו, הנה סרטון בנושא “פריצת דרך” מתוך הקורס הדיגיטלי היישומי שלי (50 דק’):

מה אנו למדים מהיזמים?
הבשורה הטובה לגבי בעלי עסקים קטנים ובינוניים היא שהם לרוב כן מודעים לצורך לתכנן ורק אי הידיעה כיצד לעשות זאת בולמת אותם. למשל, עסקים כאלו כן מתכננים את השבוע הקרוב, החודש הקרוב ואולי גם את הרבעון הקרוב. הבעיה היא שאין תכנון לטווח ארוך.

יזמים מאידך, מתחילים תמיד מתכנון הטווח הארוך. הם מגדירים קודם כל את החזון ומשם הם גוזרים את היעדים ארוכי הטווח. רק אח”כ הם בונים את הגשר ליעדים אלו – התכנית העסקית.
“סוף מעשה במחשבה תחילה” שנו רבותינו, ואכן, אפשר לראות איך בדרך תכנון זו הגיעה האנושות ב-100 השנים האחרונות להישגים מופלאים: החל מהקמת גורדי שחקים וכלה בטכנולוגיות חדשניות כמו המחשב ואינטרנט.
הגישה של היזמים מדגימה את החשיבות של ראיית התמונה העתידית היום כאלמנט קריטי להגשים הישגים כבירים. על כך אמר וולט דיסני: “אם אתה יכול לחלום על זה אתה יכול לעשות את זה”.

 

כאשר ה”מה” ברור ה”איך” מתברר
אז איך מציבים יעדים?

המתודולוגיה הטובה ביותר בעיני להשגת יעדים היא “פריצת דרך“.

ראשית, בואו נגדיר מהי פריצת דרך:
פריצת דרך היא יעד שאנו מציבים לעצמינו. אבל לא סתם יעד: יעד המהווה קפיצה משמעותית, לעיתים “בלתי אפשרית”, בתוצאות ובביצועים בזמן קצר יחסית (בתוכניות האימון העסקי שלי – כ-6 חודשים); קפיצה שמשתלבת היטב עם החזון והערכים של העסק ותורמת משמעותית להגשמתם.

אבל, זה לא מספיק. המרכיב הנוסף שחיוני כדי שיעד יהווה פריצת דרך הוא ההכרזה. זאת האמירה הברורה והמוחלטת שאנו עושים כבר בשלב התכנון האומרת: “עד לתאריך X אני אשיג את היעד הזה”. להכרזה מראש, שיש לה אופי של הבטחה, יש חשיבות עצומה בגיוס המחויבות הנדרשת וביצירת האנרגיות החיוניות להשגת פריצת הדרך.
אפל היא דוגמה נהדרת לחברה שנוקטת באסטרטגיה של פריצת דרך וזה אחד ממרכיבי ההצלחה שלה.

את פריצת הדרך האישית שלי בשינוי הקריירה עשיתי כשהכרזתי אחרי 22 שנים במקצועי שאני לא רוצה יותר להיות שכיר ושאני רוצה לעסוק גם בדברים אחרים פרט לכספים. התוצאה היתה שהתפטרתי מעבודתי עוד טרם שהחלטתי מה יהיה עיסוקי החדש…  עוד על פריצת דרך תוכלו לקרוא במאמרים “תכנית עסקית בקלי קלות“, ו”ופרצת!!!“.

 

שנית, בפריצת דרך מגדירים קודם את ה”מה” ורק אח”כ את ה”איך”. כאשר ה”מה” ברור ה”איך” מתברר.
הסדר הזה של מרכיבי התכנון הוא קריטי. בשלב זה אנו מניחים שהכל אפשרי ושאין עלינו כל מגבלות שהן.
האמת, “המגבלות היחידות בחיים הם אלו שאנו שמים לעצמינו”, אמר בוב פרוקטור. מי שמטיל ספק בכך מוזמן לראות את סרט הווידיאו הקצר הזה וגם הזה.

בהתאם, אנו קודם כל “הולכים” לעתיד ומגדירים מה אנו רוצים להשיג. זה הפוך מהדרך הרגילה שבה אנשים מתכננים: בדר”כ הם קודם כל מסתכלים מה הם יכולים להשיג מחר, או בשבוע/החודש הבא, ורק אח”כ (אולי) הם יהיו מוכנים להתחייב ליעד העתידי. כן רבותיי, פריצת דרך כרוכה בהתחייבות, בלשים על הנייר מה את/ה באמת רוצה, בלצאת מאזור הנוחות, בלעמת את עצמך אם האדם היחידי אותו אינך יכול להוליך שולל – את/ה בעצמך!

 

וזה האתגר החשוב ביותר בהצבת יעדים:
להיות מוכן להתחייב לקבוע את המטרה ללא ידיעה ברורה איך להשיגה. רק אח”כ אנו מתפנים להגדיר את ה”איך”. בשלב זה, כל ספק הוא לגיטימי ואפילו היעדר אמונה ביכולת להגשים אינו שולל בהכרח את היכולת להשיג את היעדים. כי אמונה אפשר לבנות: “יגעת, מצאת, תאמין” כתוב במקורותינו.

כדי להקל עליכם את מלאכת הצבת היעדים והתכנית העסקית להגשמתם הכנתי עבורכם את טופס תכנית היעדים.

והנה גם סרטון קצר מהרצאה שהעברתי שמסכם את כל שיטת התכנון:

 

ואם ברצונך ליישם את הכל ברמה הפרקטית, אני מזמין אותך לבדוק את הקורס הדיגיטלי שלי כאן בקליק על הלינק.

 

אהבת? הפקת ערך? אני מזמין אותך לעשות “לייק”, להגיב ממש כאן למטה ולשתף את חבריך בפוסט זה.
אשמח גם לענות כאן למטה לכל שאלה שיש לך.

שיתוף הפוסט ברשתות החברתיות:

אולי יעניין אותך לקרוא פוסטים נוספים:

כתיבת תגובה

הזמנים מאתגרים? העסק או הקריירה תקועים?

דווקא עכשיו, זה הזמן להתחיל לחשוב על שחרור התקיעות.

אני מזמין אותך לייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

בתאום ישירות מול היומן שלי

דילוג לתוכן