מה חשוב לדעת כאשר בוחרים ייעוץ קריירה לבכירים ולהייטק?

טיפים לשינוי קריירה לעובדים בכירים ולמנהלים

אז אם נמאס לך לדשדש בעיסוק ללא מיצוי עצמי, ואתה רוצה לקחת את גורלך בידיך, צור איתי קשר עכשיו לקביעת פגישת היכרות, כדי לאבחן שאכן תהליך "מצא את ייעודך" מתאים לך, או לייעוץ אחר

הזמנים הדינמיים שבהם אנו חיים מחייבים כל עובד בכלל ומנהל בפרט לבחון תדיר את הקריירה שלו ולשנות אותה כדי להתאימה למציאות התזזיתית.

אלו כבר מזמן אינם הזמנים שעובד או מנהל יכול היה להתרווח בכיסאו המרופד ולחכות לפנסיה, אפילו בגיל מבוגר. קריירה חייבים לנהל, לא כל שכן מנהלים בכירים ובתחום ההייטק. אסור “להירדם בשמירה” כי אז המנהל עלול למצוא את עצמו עם משבר בקריירה שקשה עד בלתי אפשרי לאחותו.

בתהליך קצר תקבל ייעוץ תעסוקתי כדי להתכוונן נכון על הקריירה שלך, או למצוא ולהגדיר עיסוק חדש, ברור ובר-יישום, שאתה אוהב לעסוק בו, שהולם את כישוריך ויכולותיך, שתוכל להתפרנס ממנו בכבוד, ולהיות שלם ומאושר איתו!

והבשורה המשמחת – לא צריך שנים של חפירות וניסוי וטעייה,
וגם לא עשרות אלפי ₪ כדי להשיג זאת!
אם אתה תקוע, מתוסכל מהעיסוק הנוכחי שלך, לא ממצה את הפוטנציאל שלך ולא מרוויח מספיק כסף, דע לך שזה לא חייב להיות כך - תוכל לקבל אבחון תעסוקתי והכוונה מקצועית למציאת עיסוק חדש, או לכוון את עצמך בתבונה בעיסוק הקיים!

כנראה שאינך עוסק בייעוד שלך או שהוא אינו מדויק לך, עוד לא מצאת משמעות בעיסוקך!
אני הייתי בדיוק במצב כזה בשנת 2005. בגיל 45, מצאתי את עצמי תקוע ומול שוקת שבורה:
סבלתי בעבודה, ללא שום עיסוק פוטנציאלי אחר, עם הכרח לפרנס את משפחתי ותלות מוחלטת במשכורת גבוהה של סמנכ”ל כספים בהייטק… ממש משבר בקריירה!

אכן, חוויתי טלטלה עזה והייתי זקוק לשינוי. בשוק העבודה הדינמי של היום – כל בכיר, איש או אשת הייטק ומנהל חייב לקחת בחשבון ששינוי לאורך זמן הוא הכרחי!

ואז, מצאתי את הייעוד שלי, התחברתי לעיסוק בר משמעות, ועשיתי הסבה מקצועית!
גיליתי את הייחודיות שלי, והבנתי מה אני יודע ואוהב לעשות!
זה היווה את הדלק לשינוי הקריירה שלי והפכתי מאיש של מספרים לאיש של אנשים.
מאז אני קם כל בוקר עם ברק בעיניים, עסוק בהגשמה ובמימוש עצמי בכיף גדול וניהנה לסייע ולעזור לאנשים מסביבי לשנות את הקריירה שלהם, באמצעות ייעוץ תעסוקתי גם מניסיון אישי.

חגי-שלו-הספר
וכך למדתי וחקרתי את נושא הייעוד בפרט ואת ניהול הקריירה בכלל מכל הכיוונים, ועזרתי לבכירים ולאנשי הייטק רבים לצאת מתקיעות, ולמצוא את הייעוד שלהם, באמצעות אבחון תעסוקתי והכוונה מקצועית ממוקדת.

טיפים משותפים לניהול קריירה לכל העובדים בכל הרמות

מהרבה בחינות, ניהול הקריירה של מנהלים ועובדים בכירים דומה לזה של עובדים זוטרים.

הנה רשימת הטיפים הרלבנטיים לכל עובד ומנהל בכל רמה:

  1. חפש עבודה שיש בה משמעות, עניין וסיפוק. זה יקטין את השחיקה, ייתן לך אנרגיה ומוטיבציה, ויאפשר לך גם ליהנות מהדרך. אם איך לך מרכיבים אלו בעבודתך, עצור מייד! אתה בדרך ללא מוצא וחיוני שתמצא את ייעודך בקריירה בהקדם האפשרי. חשוב כאן שלא לאפשר לפרדיגמות תוקעות להניא אותך מהגשמת חלומותיך.
  2. הצב יעדים, הגדר חזון ושים מטרות. בלעדיהם אתה כמו ספינה שיוצאת מהנמל ללא יעד ונתונה לחסדי הגלים הרוח. ייתכן ובחירותיך הראשונות בקריירה היו ללא תכנון ואז התגלגלת מתפקיד לתפקיד, כפי שהחיים זימנו לך. לא נורא, את הנעשה לא ניתן להשיב ובגיל צעיר יש עוד זמן למכביר לבצע תיקונים. אבל כאשר מתבגרים, אסור לתת ליד המקרה לכוון אותך, אלא לקחת את המושכות של הקריירה שלך לידיך ולכוון אותה לאן שברצונך להגיע.
  3. אל תרצה מעסיקים. כשאנו צעירים, המטרה לעיתים מקדשת את האמצעים, ובשם צבירת הניסיון ובניית המעמד בעבודה אנו מקריבים למענה את הפנאי והתחביבים שלנו. אוקי, זו בחירה סבירה בגיל צעיר, אך ככל שאנו מתבגרים עלינו לתעדף את עצמנו ואת רצונותינו. אחרת, נמצא את עצמנו שחוקים, ממורמרים, מרוקנים מאנרגיה ולעיתים גם חולים.
  4. תמיד חשוֹב על הצעד הבא ושים לב לזמן. כאשר נתקעים באזור הנוחות, קל לאבד את תחושת הזמן ולגלות לעיתים מאוחר מידי שאנו כבר 7 שנים באותו התפקיד וקורות החיים שלנו פחות אטרקטיביים בשל כך. זה עלול ליצור תקיעות בקריירה שמאד קשה יהיה לשחרר אותה, אם בכלל.
  5. בתקופה של חיפוש עבודה – עבוד בכך. רבים מסתפקים במשלוח קורות חיים שהם הכינו במענה למודעות דרושים וזו טעות קריטית. עשה כל שביכולתך כדי למצוא את מקום העבודה האידיאלי עבורך: שדרג את קורות החיים והתכונן לראיון עבודה בעזרת ייעוץ מקצועי, כוון את קורות החיים והמסרים שלך כדי שיתאימו ספציפית לכל משרה שאתה פונה אליה, למד על החברה דרך האינטרנט והכר את אופייה ואת ה-DNA שלה, וחפש עבודה בעיקר דרך חבר-מביא-חבר. חיפוש עבודה הוא מכירה עצמית לכל דבר וחשוב להכיר טכניקות של שיווק ומכירה עצמית.
  6. פתֵח נטוורקינג. גם כשטוב לך בעבודה ואינך מחפש, פתֵחַ קשרים שיעזרו לך כאשר תגיע לכך. רבים שוכחים שאת הקריירה יש לנהל בצורה שוטפת ונזכרים בכך רק בעת שהם מחפשים עבודה.
  7. צור מומנטום של התפתחות בקריירה בגיל צעיר ככל האפשר. אני פוגש רבים וטובים שנתקעו באותו תפקיד יותר מידי זמן ואיבדו מומנטום, הן פנימית – אנרגיה ומוטיבציה – והן חיצונית – הם אינם נתפסים ע”י מעסיקים כשאפתנים מספיק כדי לקבל קידום. מומנטום כאמור אפשר לצבור גם באותו מקום עבודה, אם אתה ערני, מחפש הזדמנויות לקידום ו”דוחף” את עצמך במעלה סולם ההיררכיה.
  8. חפש כל הזמן לגוון, לצמוח ולהתפתח. זה נכון הן מבחינת תפקידים אצל המעסיק הקיים והן בלמידה עצמית. מי שלא מתעדכן בתחומו ומתאים את עצמו לשינויים מסביבו הופך לפחות ופחות רלבנטי לשוק העבודה.
איך לעשות שינוי בקריירה או בעסק

טיפים רלבנטיים למנהלים, לאנשי הייטק ולעובדים בכירים

ככלל, כל האמור ברשימה לעיל נכון שבעתיים לגבי מנהלים, לאנשי הייטק ולעובדים בכירים.

הסיבה פשוטה, ככל שמתקדמים במעלה סולם הניהול, נעשה צפוף יותר, יש פחות משרות, המעסיקים יותר בררניים ומשקיעים יותר במיון העובדים. לכן, קשה יותר להתקבל.

אי לכך, כאשר אתה מראה מיקוד ובקיאות בכל המרכיבים הנ”ל, אתה נתפס ע”י מעסיקים כטוב יותר. מעסיקים רוצים לראות שאתה מנהל את עצמך ואת הקריירה שלך היטב, לפני שהם יתנו לך לנהל את העובדים שלהם. הם רוצים לראות שהסנדלר לא הולך יחף. Walk your talk זה נקרא באנגלית והיכולת שלך להראות שאתה יודע לנהל את עצמך היא קריטית בהגדלת סיכויי הקבלה שלך.

הנה עוד דגשים  לניהול קריירה מיטבי למנהלים, לאנשי הייטק ולעובדים בכירים:

  1. המשרות הטובות לא מופיעות באינטרנט, אלא בקרב מנהלים בכירים אחרים. לכן, חיפוש עבודה “בשקט” מהווה מקלות בגלגלים של ההצלחה שלך. כאן נשאלת השאלה: איך אפשר לחפש עבודה “בקול רם” כאשר אנו עדיין עובדים וחוששים שהמעסיק שלנו ידע שאנו מחפשים? הפיתרון הוא, ככל האפשר, ליידע את המעסיק שאתה מחפש עבודה. רצוי להגיע להסכמה איתו על צורת הפרידה ופרק הזמן של ההודעה המוקדמת, שלעיתים בתפקידים בכירים עשויה להגיע לכמה חודשים. נכון, יש בכך סיכון, אך גם סיכוי טוב יותר למצוא משרה חדשה טובה ומהר. אני יכול לשתף מניסיוני האישי שכך עזבתי 5 מתוך 6 מעסיקים שבהם עבדתי כמנהל שכיר, וזה השתלם בענק, כי בחמישה הללו מצאתי מקום עבודה חדש בהייטק דרך הנטוורקינג שלי, תודות לכך שפרסמתי בריש גלי את העובדה שאני מחפש. לעיתים, גם המעסיק הנוכחי שאנו עוזבים ייטה לסייע לנו בחיפוש.
  2. לא משנה עד כמה רע לך בעבודתך, תמיד הקפד שלא לריב ולשמור על יחסים טובים, בעיקר בשלבי הסיום. אנו חיים במדינה קטנה וכולם מכירים את כולם. מערכת יחסים רעועה במקום עבודה אחד עלולה לעשות לה כנפיים ולהכתים את הרזומה שלנו. יתרה מכך, אנו צריכים את הממליצים ממקומות העבודה ורוצים למנוע רעשים שעלולים לגרום להמלצה פושרת ואפילו רעה.
  3. אל תחשוב על הקריירה עד גיל הפרישה הרשמי ומעבר לו, אלא התמקד באופק העיסוק עד תחילת שנות ה-40 שלך. אומנם נכון לגבש חזון לכל הקריירה, אך רבים לא מודעים לזה שתחילת שנות ה-40 הן קריטיות, ובהן עלולים קלפי התכנון להיטרף. הסיבה לכך היא כפולה: מחד זו תקופה של שינויים פנימיים ורבים נאלצים בתקופה זו לבצע שינויים דרסטיים בחיים בכלל ובקריירה בפרט. מכנים זאת “משבר גיל ה-40”. מאידך, זוהרך אז בשוק העבודה לעיתים מתעמעם בגלל גילָנוּת (הפליה מחמת גיל) ואתה עלול לגלות שכבר אינך אותה “הסחורה החמה” שהיית בשנות ה-30 שלך. לעיתים, אם לא תשיג מעמד/תואר/תפקיד/קידום אטרקטיבי עד תחילת שנות ה-40, קרוב לוודאי שכבר לא תוכל להשיגם לעולם. זה מאד שכיח לראות מנהלים שמתחילים בגיל זה לדעוך והם נאלצים להתפשר על תפקיד ושכר. זהו סימן מובהק שספינת הקריירה שלהם מתחילה לשקוע ונדרש חישוב מסלול מחדש.
  4. פתֵחַ את עצמך כל הזמן, בעיקר במיומנויות ניהול רכות, אך גם בהתפתחות אישית, פיתוח מודעות עצמית ושינוי הרגלים שאינם משרתים אותך. הצורך להרחיב את המודעות שלך ולהתאמן בעזרת מאמן מקצועי היא קריטית כדי ליצור שיפור מתמיד, לחדד את רצונותיך ולהעלות את הערך שלך בשוק העבודה. רבים נזכרים לעשות זאת רק בצמתי שינוי וזו טעות קריטית.
  5. שקול להיות עצמאי, גם אם אינך נמשך לכך או חושש מהמשמעות של הדבר. זו טעות שכיחה לחשוב שמשרת שכיר בטוחה יותר מעצמאי. מישהו פעם אמר ששכיר הוא כמו מטוס עם מנוע אחד, וכשהוא מתקלקל, אפילו אין מצנח ונאלצים לנחות נחיתת אונס. הכרתי המון אנשים שפוטרו והתקשו למצוא עבודה. מצבים אלו יוצרים “חורים” בקורות החיים, אשר לעיתים חוזרים על עצמם וגורמים למשברים. בנוסף, יש כיום טרנד חם בעולם של יותר ויותר פרילנסרים כך שאתה לא לבד וזו הופכת לצורת העסקה מאד מקובלת. זו גם דרך מצוינת להתגבר על הגילנות כי כפרילנס, כעצמאי או כבעל עסק השֵֹיבה מהווה אפילו יתרון. אימון לפתיחת עסק יכול מאד לסייע כאן. לבסוף, עצמאי זמנו בידו והוא יכול לתעדף דברים חשובים בחייו מעבר לעבודה, שזה עוד טרנד חם בימים אלו. באופן אישי, מצאתי באמצע שנות ה-40 שלי שנמאס לי להיות משרתם של אדונים אחרים ולרקוד לחלילם כאשר זה לא מתאים לי. זה הִווה טריגר משמעותי בבחירתי להיות עצמי. הנה כאן קבל בחינם מדריך לפתיחת עסק.

שינוי הוא אבולוציה ולא רבולוציה. היה סבלן והתקדם צעד אחר צעד. דברים שרואים בהמשך הדרך (“משם”) לא רואים מכאן. אינך צריך לראות בהווה את כל הדרך, אלא רק להגדיר את היעד הסופי ולהתמקד באבן הדרך הקרובה.

רנאטה-סלברג

רנאטה סלברג כתבה אלי 5 שנים לאחר התהליך “מצא את ייעודך”:

“לחגי אני חייבת את הקריירה שלי. לפני 5 שנים פניתי אליו כי לא היה לי מושג מה הייעוד שלי ואיך להתקדם אליו. התהליך ״מצא את ייעודך״ היה מעל ומעבר לציפיות שלי. לא רק שחגי הוביל אותי למסקנה ספציפית של התחום בו אני אשלב את התשוקה והכישורים שלי יחד, הוא גם הראה לי את המסלול לשם: מאיפה מתחילים, איך מתקדמים, מה חשוב. עד היום הוא עוזר ותומך וזה כ״כ לא מובן מאליו. לא רק מאמן מוכשר, אלא גם אדם מדהים.”

רנאטה סלברג

בעבר מנתחת מערכות, לאחר מציאת הייעוד – מאמנת ליצירת זוגיות

“אני רוצה להודות לך על תהליך אפקטיבי של מציאת ייעודי. אני מופתע שהצלחת בפרק זמן מאד קצר להפיג את הערפל, לכוון אותי ולמצוא משהו שאני מתמודד איתו כבר זמן רב ומנסה לעשותו לבד. התהליך שעברתי איתך היה שיטתי וסדור, ומקצועיותך מורגשת בו היטב. מה שהתחיל כסקפטיות מצידי מסתיים בבניית אמון להמשך הדרך. תודה!”

כפיר וענונו

סמנכ״ל תפעול

האזן לטיפים קצרים איך להתחיל שינוי קריירה, שנתתי בראיון לתוכנית “השורה התחתונה” בגלי צהל (3:38 דק’):

למי שמעדיף וידאו ואודיו במקום מלל, הנה כאן הדרכה לשכירים בכירים בצומת:

פיתחתי תהליך ייעוץ תעסוקתי, קצר וממוקד, מכוון לבכירים, לאנשי הייטק ולמנהלים, שיאפשר לך למצוא ולהגדיר עיסוק:

מצא-את-ייעודך-פולוולרי
אז אם נמאס לך לדשדש בעיסוק ללא מיצוי עצמי, ואתה רוצה לקחת את גורלך בידיך, צור איתי קשר עכשיו לקביעת פגישת היכרות, כדי לאבחן שאכן תהליך "מצא את ייעודך" מתאים לך, או לייעוץ אחר
איך לבחור יועץ קריירה לבכירים שימקסם את סיכוייך לממש את חלומך

כעובד בכיר בצומתי שינוי, חשוב לבחור ביועץ קריירה מנוסה שיסייע לך להתמודד עם מגוון האתגרים והבחירות שעליך לעשות.

הנה כמה דגשים לבחירת יועץ קריירה מתאים:

  1. וודא שהוא אינו מגיע מהאקדמיה ויש לו ניסיון מעשי ויישומי בעצמו ועם משני קריירה קודמים.
  2. לכל יועץ יש את הייחודיות שלו. בדוק מה הייחודיות שלו ושהיא מתאימה לצרכיך ולהעדפותיך. אם אתה בכיר בהייטק, עדיף יועץ שהיה מנהל בתחום.
  3. היפגש איתו לפגישת היכרות וראה שאתה מתחבר אליו רגשית ועניינית. גלה את השיטה שבה הוא עובד וראה שהיא עונה על דרישותיך.
  4. עשה עליו גוגל ועיין בתכנים שלו. ככל שיש עליו יותר לינקים בגוגל זה מעיד על עשייה וניסיון גדולים יותר.
  5. בדוק איפה האתר שלו מדורג בחיפוש האורגני בגוגל. מיקום בעמוד הראשון מהווה חותמת כשרות של גוגל, המסתמכת על האלגוריתם החזק שלהם.
  6. בדוק המלצות עליו באינטרנט. ככל שיש יותר המלצות של לקוחות הדבר מעיד על ניסיון ויכולות גבוהות יותר של היועץ.
  7. לפי הצורך, בקש לשוחח אישית עם נועצים שלו.
  8. בכל מקרה, היפגש עם כמה יועצים. כך תוכל להשוות ביניהם ולבחור בזה שהכי מתאים לך.
  9. העולם של היום מאד מורכב ולכן על היועץ להיות מולטידיסיפלינרי. נדרשות יכולות מגוונת של היועץ בתחומים רבים, כגון: מודעות גבוהה, מדעי ההתנהגות, הבנת DNA השינוי, כלכלה ועסקים, היכרות עמוקה עם שוק העבודה, ידע כללי נרחב, ניסיון בניהול ועוד.

לסיכום, צמתי שינוי בקריירה יכולים להיות מאד מאתגרים עם השלכות על כל תחומי החיים, לרבות על הזוגיות והמשפחה. היכולת להתייעץ כאן עם יועץ מנוסה תעשה לך הבדל גדול בהפיכת הלימון ללימונדה.

בהצלחה!

ייעוץ קריירה לבכירים
“… חגי ידע להחזיר לי את התקווה ואת האמונה בעצמי… חגי הצליח לעזור לי למצוא בהירות לשאלות שהיו קיימות אצלי זמן רב… בתום העבודה המשותפת, שכללה 3 מפגשים, הצלחנו ביחד להגדיר את הייעוד שלי. עבורי זה פתח פרץ זרם שהשתוקק לפרוץ לעולם…”
לקריאת ההמלצה המלאה

חיים

לשעבר מהנדס בהייטק

עובד בכיר, איש הייטק או מנהל, אם הגעת עד כאן כנראה שכל זה מדבר אליך
עכשיו יש לך שתי ברירות
להשלים עם בינוניות, תקיעות, דשדוש ודכדוך, עד המשבר הבלתי נמנע...
או
לעבוד איתי ותוך 6-8 שבועות להגדיר את הייעוד שלך, לפתוח אפשרות חדשה לעתיד, להגדיר עיסוק והסבת מקצוע, ולנוע לקראת מימוש עצמי, הגשמה והצלחה!
אז אם נמאס לך לדשדש בעיסוק ללא מיצוי עצמי, ואתה רוצה לקחת את גורלך בידיך, צור איתי קשר עכשיו לקביעת פגישת היכרות, כדי לאבחן שאכן תהליך "מצא את ייעודך" מתאים לך, או לייעוץ אחר

הזמנים מאתגרים? העסק או הקריירה תקועים?

דווקא עכשיו, זה הזמן להתחיל לחשוב על שחרור התקיעות.

אני מזמין אותך לייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

בתאום ישירות מול היומן שלי