חיפוש באתר ובבלוג
סך כל הפוסטים בבלוג
470
פוסטים אחרונים
קטגוריות
עמוד הפייסבוק שלי

איך לפתח יחסים עם הכסף? (5/5)

מאת:
חגי שלו

חגי שלו

סדרת הפוסטים על פיתוח תודעת שפע מסתיימת היום עם הפוסט החמישי. תודעת שפע
היום נאיר איך יחסים עם כסף יסייעו לנו לפתח תודעת שפע, ונסכם את כל הסדרה.

$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$-$

יחסים עומדים בבסיס כל עשייה והישג. כך למשל, לא אוכל למכור ללא פיתוח יחסים עם הלקוחות שלי, או לקדם שותפות ללא יחסים עם השותף שלי. ואם אני עצמאי יחיד, לא אוכל לפתח את העסק שלי ללא יחסים עם עצמי.
דברים אלו אמורים גם לגבי פיתוח תודעת שפע. במקביל ליישום העקרונות לשפע שלמדנו בארבעת הפוסטים האחרונים, עלינו לפתח יחסים עם כסף, כדי להשלים את מצב ההוויה (Being) הרצוי של תודעת שפע, בדרך לעשייה ופיתוח השפע הלכה למעשה בחיינו (Doing).

פיתוח יחסים עם כסף משמעו – להיות ידידים של הכסף ולא להימנע מעיסוק בכסף בטענה ובתואנה שעניינים הקשורים בכסף שמורים לאדם אחר (למשל לבן הזוג, או השותף העסקי, או הרו”ח). כלומר, “יחסים” פירושם להיות מיודדים ובתקשורת עם משהו או מישהו, ולענייננו זה עם הכסף. אם אנו לא מיודדים ומתקשרים עמו, לא נוכל להשפיע עליו, בדיוק כמו עם בני אדם. כלומר, האנשת הכסף היא אמצעי מעולה לפיתוח תודעת שפע.
אם כן, איך יראו היחסים שלנו עם הכסף? איך נוכל להפיק ערך מ”החברות” שלנו איתו?

איך עושים את זה?

ישנן מספר דרכים לפתח יחסים מוצלחים עם הכסף:

1.  הכרת מושגי הכסף

ראשית עלינו להכיר את מושגי הכסף, על מנת שנוכל להתיידד איתו. מי שחסרה לו השכלה בנושא יוכל להיעזר בספרים (אני ממליץ להתחיל מ”אבא עשיר אבא עני”, מאת רוברט קיוסאקי), בסדנאות ייעודיות, בקורסים דיגיטליים או דרך ארגון פעמונים. עלינו להבין מהי ריבית, מהו תקציב ומהו תזרים מזומנים. חלקינו מכירים זאת מהיום היום אך רבים מאיתנו אינם מספיק מודעים למושגים הקשורים בכסף. כדי לפתח יחסים עם הכסף, עלינו ללמוד את מושגיו ושפתו של הכסף, בדיוק כמו בכל תקשורת אפקטיבית עם אדם אחר בכלל וחבר בפרט – ההכרח לדבר בשפתו. אם נהיה “חברים” של הכסף, נוכל “לשוחח” איתו, “להשפיע” עליו ו”לרתום” אותו לטובתנו.

2.  תודעת שפע

דבר נוסף ומרכזי מאוד, אשר עוזר לנו בפיתוח היחסים שלנו עם הכסף, הוא שמונת העקרונות לתודעת שפע אשר סקרנו בפוסטים הקודמים. תודעת שפע עוזרת לנו לפתח את ה-State of Being המתאים עליו אנו בונים את יחסינו עם הכסף.

3.  שליטה ברמת ההוצאות וחיסכון

הדבר השלישי וחשוב ביותר, הוא פיתוח שליטה ברמת ההוצאות שלנו. הבסיס של התעסקות בכסף הוא קודם כל לשים לב לכמה אנו מוציאים, על מה מוציאים וכן לחסוך. מה שלא נמדד לא מנוהל, ולכן דוח מעקב אחר ההוצאות הוא חיוני לשליטה בהוצאות. אמצעי נוסף לשלוט בהוצאות שאני ממליץ עליו היא התנהלות במזומן, במקום בכרטיסי אשראי. כך, מושכים את תקציב ההוצאות שלנו במזומן מידי שבוע ולא מוציאים שקל מעבר לו.

ואם אנו שולטים בהוצאותינו, אנו גם יכולים לחסוך.
בכל מצב ניתן לחסוך, לפעמים זה לא הרבה, לפעמים אפילו רק 100 שקל בחודש, אך גם זה מועיל. חיסכון עוזר לנו לפתח יחסים עם הכסף, שכן לחיסכון, בהתאם לחוק הריבית והריבית דריבית בפרט, יש פוטנציאל להפוך מעט כסף להרבה כסף. לכן, בהמשך לשליטה ברמת ההוצאות חשוב לחסוך בכל מצב. יש כאלו הקוראים לזה “לשלם לעצמך תחילה”. אפילו לפני תשלום החובות, קודם כל לשים בצד בחיסכון, לשלם קודם לעצמינו, לאחר מכן לכל השאר.

לכל מי שמתקשה לשלוט ולנהל את תקציב המשפחה שלו, מומלץ לפנות לעמותת פעמונים ולקבל מהם ייעוץ והדרכה פרטנית לניהול תקציב המשפחה בחינם.

4.  פיתוח מקורות הכנסה רבים

הדבר האחרון אשר עוזר לנו לפתח את היחסים עם הכסף הוא פיתוח מקורות ההכנסה רבים ככל האפשר. למשל, עובד שכיר לרוב נמצא ברמת סיכון גבוהה מאוד, שכן יש לו מקור הכנסה אחד. להיות שכיר זה כמו לטוס במטוס עם מנוע אחד, וכשהמנוע מתקלקל אין אלטרנטיבה, אין אפילו מצנח. עם זאת, גם בתור שכיר אפשר לפתח מקורות הכנסה, למשל השקעת חסכונות בשוק ההון או בנדל’ן.

פיתוח יחסים עם כסף משמעו חיפוש והתכוונות למקורות הכנסה רבים ככל האפשר. ככל שמקורות ההכנסה הללו פאסיביים יותר – כך עדיף; כלומר – מצריכים השקעת זמן פחותה ככל האפשר ו”עובדים עבורנו” (לדוגמה: נדל’ן מניב, אתר אינטרנט שמוכר, השקעות דרך בית השקעות, או השקעות אחרות מסוגים שונים). גם כאן עקרון הפוקוס הוא תנאי הכרחי: היו מודעים לנושא של מקורות הכנסה פאסיביים וחפשו אותם.

אני יכול להעיד על עצמי כי במשך שנים לא השקעתי בנכסים מניבים, על אף ההשכלה הפיננסית הרחבה שיש לי כרואה חשבון. השמרנות והזהירות שלי חיבלו בכל דבר, והסקפטיות שמה לאל כל ניסיון השקעה. אך דווקא בשנים האחרונות, ודווקא לאחר שבמעבר משכיר לעצמאי “אכלתי” את כל החסכונות שלי, דווקא אז, ביצעתי כמה השקעות פיננסיות, אשר היום, בין שנה לשנתיים אחרי נראות כהשקעות מעולות.
זה הכל אם כך שאלה של פוקוס וזיהוי הזדמנויות. אם תרצו בכך, תמצאו את ההזדמנויות לפיתוח מקורות הכנסה נוספים ותשקיעו בהם, גם כשאין כסף.

לסיכום פיתוח היחסים עם כסף:
המטרה שלנו בשורה התחתונה, ברמה הכי פרקטית שיש, היא ליצור תזרים מזומנים חיובי. מי שאינו נמצא היום בתזרים מזומנים חיובי, לא יכולה להיות לו מערכת יחסים טובה עם כסף. המלצתי היא להפנים את ארבעת המרכיבים הללו (הכרת מושגי הכסף, פיתוח תודעת שפע, שליטה בהוצאות ובחסכון, ופיתוח מקורות הכנסה פאסיביים) ולבצעם, על מנת ליצור תזרים מזומנים חיובי. ברגע שאנו יוצרים תזרים מזומנים חיובי אנחנו מתחילים ליישם, הלכה למעשה, תודעת שפע ומחוללים זרימה חיובית של ממון לכיסנו.

סיכום חמשת הפוסטים ליצירת תודעת שפע:

בשבועות האחרונים הלכנו יחדיו במסע מרתק אחר צפונות השפע. וכי מי לא היה רוצה להיפטר מהאוברדרפט וליצור זרם חיובי של ממון לחשבונו?
התחלנו בתפישת השפע כמצב הווייתי (Being) ולאו דווקא כמקובל במקומותינו ששפע הוא קודם כל תוצאה של עשייה (Doing). ראינו עוד שגם בנסיבות קשות של מחסור, תודעת שפע היא יחסית וקשורה לשמונה עקרונות שמומלץ ליישם ביום-יום:

  • הימנעות מתחושות אשמה בקשר לכסף
  • הימנעות מדאגה בקשר לכסף
  • מתן ערך לזולת וקבלת תמורה בעדו
  • הודיה
  • נתינה
  • הימנעות מתחרות ותפישת ה”אין מספיק”
  • התמקדות בקיים
  • לשחרר, לקבל, לסמוך

חשוב לזכור ולהפנים שראוי וכדאי ליישם עקרונות אלו גם במצב של חוסר, על אף הקושי.
רק כך, אפשר יהיה לשבור את “מעגל השוטה” (הלופ) שבו אנו שבויים ולפיו חוסר פיזי של אמצעים מוביל באוטומט לעוד חוסר, לא חשוב מה נעשה.

כאן המלצנו להיות מודעים להמשגה “מתחת לקו ומעל לקו“.
מומלץ להתבונן בעצמנו ולשאול את עצמנו לעיתים קרובות – האם אנחנו מתחת לקו או מעל הקו ביחס לעקרונות אלו לתודעת שפע.
אם אנו מעל הקו, נטפח לעצמנו על השכם ונמשיך הלאה באותה המגמה.
אם אנו מתחת לקו, נזהה שמה שגורם לכך הם עיסוק במחסור, תפיסת הכסף כמשחית או “רע”, או דאגה. או אז נשאף לעלות מעל הקו באמצעות יישום העקרונות האחרים: הודיה, התמקדות במה שיש ובמה שאפשרי לנו, התמקדות במתן ערך לזולת, נתינה, ושחרור וקבלה. כאשר אנו לוקחים את העקרונות הללו, מתבוננים בעצמנו, מזהים מי מהם מוריד אותנו מתחת לקו ולאחר מכן דבקים בעקרונות אשר מעלים אותנו מעל הקו, נפתח תודעת שפע ברמה הפרקטית ביום-יום.

ושינוי בתודעה נעשה לתפישתי בתהליך אבולוציוני, לא רבולוציוני. כלומר, התמדה ונחישות בביצוע ההנחיות הללו בצעדי תינוק יביאו בסופו של דבר את השינוי המיוחל.

לבסוף, עסקנו בפיתוח היחסים עם הכסף והתווינו ארבעה עקרונות לכך:

  • הכרת מושגי הכסף
  • פיתוח תודעת שפע לפי שמונת העקרונות שסקרנו קודם לכן
  • שליטה ברמת ההוצאות וחיסכון
  • פיתוח מקורות הכנסה רבים (ופאסיביים)

איך מיישמים כל זאת ברמה הפרקטית? באמצעות “נוסחת מה בתוך“: מודעות, התבוננות עצמית ובחירה, תרגול בצעדי תינוק, משמעת, התמדה ונחישות. זהו המרשם.
תשומת לב לעקרונות הללו וקבלת הרבה החלטות קטנות לאורם ביום-יום, יסייעו לכם לפתח את תודעת השפע ויניבו לכם, בסופו של דבר, רווחים גדולים וחיי שפע.

אהבת? הפקת ערך? אני מזמין אותך לעשות “לייק”, להגיב ממש כאן למטה ולשתף את חבריך בפוסט זה.
אשמח גם לענות כאן למטה לכל שאלה שיש לך.
אפשר ללמוד וליישם איך לפתח תודעת שפע ועוד באימון עסקי בהדרכתי.

“ניהול פיננסי”:

שיתוף הפוסט ברשתות החברתיות:

אולי יעניין אותך לקרוא פוסטים נוספים:

מחשבה 1 על “איך לפתח יחסים עם הכסף? (5/5)”

  1. הי חגי ,תודה רבה !!! מאוד מלמד וממקד!!! כמובן שצריך לתרגל את תפיסת העולם הנכונה והחיובית הזאת כדי שזה יכנס לאוטומט
    ושוב תודה ובהצלחה ,
    גילה

    הגב

כתיבת תגובה

הזמנים מאתגרים? העסק או הקריירה תקועים?

דווקא עכשיו, זה הזמן להתחיל לחשוב על שחרור התקיעות.

אני מזמין אותך לייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

בתאום ישירות מול היומן שלי