הפודקאסט שלי
הבית » הפודקאסט שלי
אני מאזין לתכני אודיו מאז 2005, הרבה לפני שהמונח ‘פודקאסט’ נולד. אני אוהב להאזין בעיקר בעת ריצה ואימוני כח, 3 פעמים בשבוע, כל פעם כשעה וחצי בממוצע. בחישוב מהיר צברתי עד כה בין 3,000 ל-4,000 שעות אודיו מצטברות. כך, 70-80% מהידע המקצועי שלי מיוחס לאודיו, למרות שגם למדתי יותר מ-30 קורסים, חלקם שנתיים, בעולם ההתפתחות האישית, הרוח והמודעות. לכן, בהכירי בחשיבות תכני האודיו ללמידה ולצמיחה, היה לי טבעי ב-2021 לפתוח פודקאסט משלי. אז הנה הוא כאן לפניכם עם תכנים מעולים שעולים מידי שבוע. המכנה המשותף של כל כמעט 100 הקטעים הוא איך לבצע שינויים בעסקים ובקריירה. ומכיוון שהמשותף ביניהם הוא האדם, אז חלק משמעותי מהאפיזודות מוקדש לשינויים מנטליים, בהרגלי החשיבה, הרגלי ההתנהגות, באמונות וברגשות. אני מזמין אותך להינות משפע התכנים, להגיב ולשתף. תודה!
הפודקאסט זמין להאזנה גם בפלטפורמות הבאות:
אנקור – https://anchor.fm/hagai-shalev
ספוטיפיי – https://spoti.fi/3EkFsKq
גוגל פודקאסט – https://bit.ly/3DlUT3Q
אפל פודקאסט – https://apple.co/3qU7B7w
פודקאסט זה עוסק בשינויים. הוא נוצר כדי לאפשר לך להתמודד בהצלחה עם שינויים בחייך. איינשטיין אמר שהדבר הכי קבוע בעולם זה השינוי. כל הדברים בעולם נמצאים בשינוי וקצב השינויים בעולם גדל בהתמדה. אך רוב בני האדם לא יודעים להתמודד עם שינויים ולכן נתקעים בחיים, בעסקים ובקריירה. במקום להיות מובל ע”י הנסיבות וקורבן של הבעיות- לנהל אותן, להתמודד איתן בהצלחה ולכוון את חייך להגשמה, למימוש עצמי, לצמיחה ולשגשוג. אני חגי שלו “המשלב”, מומחה לשינויים עסקיים, מרצה וסופר. אני מסייע לבעלי עסקים ולמשני קריירה לשלב בין החומר לבין הרוח שלהם; בין הצד המנטלי לבין כלים עסקיים פרקטיים, כדי לפרוץ דרך, להביא שינוי, ולהצליח!
דומה שהפרעת קשב הפכה להיות מגיפה של הנוער שמתפשטת גם בקרב מבוגרים.
אני פוגש הרבה מתאמנים בוגרים, לעיתים בעלי עסקים, שאומרים לי “יש לי הפרעת קשב לא מאובחנת”.
כשהיו צעירים, המודעות לכך לא הייתה קיימת ואולי גם לא היו אבחונים מתאימים.
כך, התפקוד שלהם כבוגרים לוקה וזה משפיע על התוצאות שלהם, על היחסים וכמובן על האושר שלהם.
הזמנתי היום לפודקאסט את ציפי קובּרינסקי, קולגה יקרה, אשר עוזרת למבוגרים ולמשפחות עם מתבגרים להצליח עם הפרעת הקשב, כדי לתת טיפים וכלים איך להתמודד עם הפרעות הקשב, גם למי שסובל ממנה וגם להורים למתבגרים עם הפרעת קשב.
הנה השאלות ששאלתי את ציפי ושוחחנו עליהם בפודקאסט:
- לפני שנצלול לתוך הנושא, אשמח שתספרי קצת על עצמך. מי את ציפי? איך אתה מתארת את עצמך? מהם תחומי ההתמחות שלך?
- ספרי קצת על האני מאמין שלך. מה החזון שלך?
- איך הגעת לאימון אנשים עם הפרעות קשב?
- מפריע לי המונח הפרעת קשב. זה כאילו שמצמידים לילד אות קיין ואומרים לו שהוא ‘דפוק’ לכל חייו. למה מכנים זאת הפרעת קשב והאם היא באמת הפרעה?
- באתר שלך את כותבת: הניסיון הרב שצברתי כמאמנת, כמרצה וכמנחה לימד אותי מה עובד ומה לא. כמה עוצמה וכוח יש בהפרעת הקשב דווקא כמחוללת שינוי לטובה, אצל אלו המודעים ליתרונות הטמונים בה. אני יודעת שלעיתים קרובות זה נראה כאילו הפרעת הקשב היא דרך ללא מוצא, אבל אני פה כדי להגיד לכם שההפך הוא הנכון. אם יודעים איך להתמודד איתה ולהשתמש בה לטובתנו, השמיים הם הגבול.
תסבירי בבקשה מה טוב בהפרעות קשב ואלו הזדמנויות הן מחוללות. האם האבחונים של הפרעות קשב עושות יותר רע או יותר טוב? - אלו שיפורים בתפקוד יכולים להשיג אנשים עם הפרעות קשב ואיך משיגים אותם? האם מומלץ להשתמש בתרופות?
- בואי נדבר על הורים למתבגרים עם הפרעת קשב. למרות שהורות זה לא בתחומי המומחיות שלי נושא ההורות עולה בהרבה מתהליכי האימון שאני מוביל. מה את חווה כברירת המחדל שלהם ביחסים ובתקשורת שלהם עם ילדיהם? עד כמה זה מושפע מהפרעת הקשב, הן של הילדים והן של ההורים? מה מצב המוצא השכיח?
- מהן הטעויות השכיחות של הורים כאלו? מה היית מציעה להם לעשות כדי לשפר את התקשורת בתוך המשפחה?
- אלו טיפים את יכולה לתת להם לסייע לילדיהם ולהם עצמם כדי להצליח בהתמודדות עם הפרעת הקשב?
- לא מזמן הוצאת את הספר ‘אל תתנו להפרעת הקשב להפריע‘. מה יפיק מהספר מי שיקרא אותו?
- בואי נדבר על חינוך ילדים ונוער בהיבט כללי יותר. היית מורה וסגנית מנהלת בחטיבת ביניים בקריירה הקודמת שלך. מדוע החינוך היום קשה יותר מבעבר? מדוע הסמכות בכלל וזו ההורית בפרט אבדו?
- איך אפשר להגדיל את ההשפעה של ההורים על הילדים? ניקח לדוגמא את עניין המסכים. כולנו מודעים לסכנות שקשורות בהם (בעיקר ברשתות החברתיות) ועדיין קשה להורים לנתק את הילדים מהמסכים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות עם זה?
- הסיוט הכי גדול של הורים זה שהילד שלהם יגדל למבוגר תלוי ולא עצמאי. ביטוי שכיח של זה הם ילדים שגרים אצל ההורים גם בשנות ה-30 לחייהם, כאשר לעיתים הם גם מתקשים למצוא עיסוק מכניס ולהתמיד בו.
מהם העקרונות העיקריים לדעתך של חינוך ילדים לעצמאות? - תני דוגמה ללקוח שהצליח להתגבר על הפרעת הקשב באימון אצלך.
באפשרותך לצפות בסרטון של האודיו בבלוג של חגי שלו ולקבל מידע נוסף כאן בקליק על הלינק.
לשאלות ובירורים נא ליצור קשר עם חגי שלו אישית: 054-4877725 | info@hagaishalev.com.
שתף עמוד זה: